כאשר אנו שומעים על אדם יקר שנפטר, אנו חשים כאב וצער. יחד עם הרגשות הללו ישנו הרגש שרוצה להביע תנחומים כנים על האובדן הקשה של בני המשפחה האבלים. יש מי שחשים כי הם רוצים להביע את תנחומיהם בתפוצה רחבה יותר באמצעות העיתונות. במאמר זה נדריך אתכם כיצד לעשות זאת.
ראשית, חשוב להחליט מה ייכתב בתוך מודעה זו. פרסום מודעת תנחומים תכלול פנייה ישירה למשפחתו הקרובה של הנפטר ואף תציין את שמם הפרטי. נוסח ההודעה עצמו יכלול את הבעת הצער על האובדן וכמובן את תנחומיכם על מותו של המנוח. תוכלו לכתוב בה מלל שחשוב לכם להביע, מילים מנחמות, כינוי מסוים שהיה לנפטר וכדומה. מומלץ להקפיד על ניסוח ברור, מכובד וקצר.
חשוב שתבדקו את הנוסח היטב, ותוודאו שלא נפלה בו שום טעות, שאין דבר שחוזר על עצמו ושהמודעה נכונה ומדויקת, בשל מצבם הנפשי של בני המשפחה שהוא כה רגיש כעת. אם ניתן בקשו שאדם נוסף יקרא את המודעה ויבדוק גם כן שהכול כשורה לפני שהמודעה נשלחת לדפוס.
פרסום מודעות תנחומים ניתן להזמין באחד העיתונים הגדולים. מודעת תנחומים זו תגיעה לתפוצה רחבה מאוד של אנשים אשר יוכלו דרך המודעה שלכם להתוודע גם לדבר פטירתו של המנוח. למשל, עבור פרסום מודעת תנחומים בעיתון הארץ, תוכלו ליצור עם העיתון קשר בטלפון ולהקריא להם את הפרטים שאתם מעוניינים שיופיעו במודעה. לאחר העריכה של נוסח המודעה ואישורכם הסופי כי זהו המלל שבחרתם, תתפרסם המודעה בעיתון. בנוסף, כאשר אתם בוחרים לפרסם באמצעות עיתון מוכר כמו עיתון "הארץ", אתם למעשה נעזרים בעיתון אשר לו מוניטין רב, הוא בעל חוג קוראים נאמן וותיק שקורא בו שנים רבות מידי יום, הוא מאפשר חשיפה אדירה לכמות של מעל 100,000 מנויים הן פרטיים והן עסקיים. ואופן הפרסום בו היא קלה ומהירה, דבר נוח במיוחד בשעות קשות כאלו.
אם אינכם בטוחים לגבי ניסוח המודעה תוכלו להיעזר בשירותיהם של נציגי העיתון ולקבל סיוע בניסוח. מערכת העיתון תוכל לתת לכם מספר אפשרויות לניסוח של מודעות תנחומים שונות. אתם תוכלו לבחור נוסח אחד מבין הנוסחים השונים ולשנות את הפרטים הרלוונטיים כגון שמותיהם של בני המשפחה, שמו של המנוח והשם המלא שלכם כמובן. כמו כן, תוכלו לבחור את גודל המודעה הרצויה. מודעת תנחומים המפורסמת בעיתון מגיעה בגדלים שונים שמהם ניתן לבחור. היא נעה החל מגודל קטן של 6*5 סנטימטרים, וכן בגדלים נוספים גדולים יותר לפי רצונכם.
לפרסום מודעות תנחומים יש יותר מיתרון אחד. היתרון הראשון הוא להעניק כבוד למשפחתו של הנפטר, בכך שאתם מפרסמים מודעת תנחומים על בן משפחתם האהוב והיקר שהלך לעולמו באמצעות העיתונות. יתרון שני הוא שאם יש לכם מכרים משותפים שאולי אינם יודעים על דבר פטירתו של המנוח, כעת יוכלו לדעת זאת ואולי יבחרו להגיע לשבעה או לפרסם בעצמם מודעת תנחומים למשפחה. כמו כן, אם הנפטר היה איש קבע, אזרח עובד צה"ל, פרופסור או מרצה שלימד במוסד אקדמי, או השתייך לתעשיות אחרות, אפשר לציין זאת במודעה. אם עבד בחברה מסוימת או בארגון גדול, ניתן לצרף את הלוגו של אותו המקום, דבר שיקל על מכרים רבים, קולגות ועמיתים לעבודה שעבדו עם הנפטר או הכירו אותו במסגרת עבודה משותפת לזהות כי אכן מדובר בנפטר עצמו.
יתרון נוסף שיש בפרסום מודעות תנחומים על ידי העיתונות הוא, שהמודעות מתפרסמות גם באתר האינטרנט. כיום אנשים רבים גולשים באתרי האינטרנט השונים ומקבלים משם את המידע לגבי נושאים רבים בתחומים שונים. מי שאינו חפץ בגיליון עיתון יכול לגלוש באתר באינטרנט של עיתון הארץ ולהתעדכן שם בכל החדשות השונות כולל במדור האבל שבו תופיע מודעת התנחומים שלכם. יחד עם זאת, לא מעט אנשים מבוגרים אינם משתמשים בפלטפורמות דיגיטליות שונות, כך שפרסום המודעה בעיתון מאפשר גם לבני הגיל השלישי לצפות במודעת התנחומים שפרסמתם. לא נשכח כמובן שמודעות שמודפסות בעיתון מונצחות בדפיו ונשארות לתמיד. לכן מודעות כאלו דווקא, מתאים מאוד לפרסם בעיתון שמאפשר תפוצה רחבה באופן יעיל מאוד.
כדי להפוך את הפנייה ליעילה יותר, באפשרותכם לכתוב לנו בעניין המודעה שאתם מבקשים לפרסם, כדי שנגיע מוכנים לשיחה… :)